השנה החלטתי להחליף את הפסטה בכרובית ! אני מתה על כרובית בכל צורה, אם זה מטוגן, אפוי, לביבה, חמוצים, חלק מתבשיל, בסיס לפיצה והרשימה עוד ארוכה ארוכה…אגב אם תרצו עוד יש לעוז תלם ספר מעלף שכולו מתכונים על טהרת הכרובית.
אבל נחזור לפוסט שלנו, שבוע שעבר הכנתי את הכרובית, תקשיבו תוך שעה לא נשאר כלום !! מזל ששמרתי קצת לאמא שלי ולקחתי לה , והיא אמרה לי שזה מאד טעים ושהיא מצפה שבחג אני אכין גם.
אז ברור שכן , וגם אתם יכולים להכין…. בניתי את המתכון שהוא יהיה ללא גלוטן שגם חולי הצאליק יוכלו להנות.
אז שנתחיל?!
חומרים :
שקית כרובית קפואה של סנספורט
בצל גדול
קופסא פטריות חתוכות.
100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
100 גרם פתיתי עמק של תנובה
רוטב :
50 גרם חמאה
שמנת מתוקה 38 או שמנת לבישול 15 של השף הלבן
2 כוסות חלב
כף גדושה מרק פטריות, מלח פלפל גרוס, אגוז מוסקט.
כמה עלי בזילקום.
אופן ההכנה :
קלי קלות!!! נשבעת..! את הכרובית הקפואה אני מפשירה במקרר יום שלם או בחוץ כמה שעות .אם אתם ממהרים בזמן ואין לכם זמן להפשיר ואתם רוצים עכשיו , שימו את תכולת השקית במים ותבשלו על הגז 12 דקות ולסנן.
ואם אתם בקטע של כרובית טריה, אז לפרק את הכרובית לתפרחות קטנות ולבשל עד ריכוך ואז לסנן !
בכל אופציה שתבחרו , אחרי הסינון אני שמה בתוך תבנית את הכרובית מזלפת מעל קצת שמן זית טיפה מלח טיפה פלפל גרוס ומכניסה את הכרובית לייבוש לתנור חם 210 מעלות תוכנית גריל טורבו. למשך רבע שעה .ללא כיסוי ללא מכסה.
למה?!
כי כרובית נוטה להגיר המון נוזלים ואז הרוטב המוקרם שלנו יהיה דליל ומלא נוזלים!! לכן חשוב לייבש את הכרובית.
בזמן שהכרובית שלנו בתנור, זה הזמן להכין את הרוטב הטעים שלנו ולטגן בצל ופטריות שיעשיר את המוקרם שלנו.
אגב זה לא חובה לטגן את הבצל והפטריות אפשר להכין רוטב ולצקת בלי הבצל והפטריות.
תוספת פטריות ובצל :
לפרוס את הבצל לטגן אותו עד הזהבה להוסיף את הפטריות , קצת מלח פלפל ולהניח בצד.
הכנת הרוטב :
שמים את החמאה השמנת והחלב ומביאים לרתיחה , עד שזה רותח אני לוקחת כפית קונפלור ורבע כוס מים קרים ומערבבת היטב עד שאין גושים ושופכת לסיר ומערבבת טוב טוב ובודקת שאין גושים והכל חלק ואחיד.
למה קונפלור?!
בגל שמטרת הקונפלור כאן להסמיך את הרוטב שלנו שלא יהיה מיימי.
ברתיחה שמים כף אבקת מרק פטריות, שליש כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית אגוז מוסקט ומערבבים טוב טוב.
שהכרובית מסיימת את היבוש בתנור, מוצאים , מוסיפים את הבצל והפטריות שטיגנו ומפזרים מעל גבינות מגורדות ואת הרוטב.
מכניסים לתנור להקרמה וחיבור של כל המרכיבים. למשל רבע שעה
ויש לכם מנה מהאגדותתתתתתת ב35 דקות !
בהצלחה ♡
ואם בא לכם לראות מקרוב מה רוקחת במטבח שלי כל יום בואו לאינסטה שלי yonit_z.
רק מה לא לבעלי לב חלב ורעבים חחחח
היי, נראה מושלם!! את חושבת שאפשר להכין את זה בשישי ולחמם בראשון? או שעדיף טרי טרי? תודה רבה!!
עדיף טרי תמיד אבל בהחלט ניתן להכין מראש ולחמם . רק תקפידי על חימום נכון ואחיד
האם אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
כן
האם אפשר לעשות את אותו המתכון גם עם ברוקולי?
הי יונית זה נראה מעולה ובטוח מתאים גם עם ברוקולי או עירוב של ברוקולי וכרובית. אני לא נוהגת להשתמש במיני אבקות מרק , אנסה להכין ללא . מקווה שייצא סבבה.
היי אלופה
עשיתי את המחקרים כרובית
ונשארו לי נוזלים בתבנית
למה??
עושים באףיה או הטורבו
לא הבנתי את השאלה
היי יקירה שאלה:
אחרי שמתי רוטב גבינה ומה שצריך כתבת להחזיר בערך לרבע שעה לא ציינת כמה מעלות אודה על תשובה