את המתכון של הקציצות של היום, אתם מכירים כבר מעל שנה.
אבל את הגרסה של חג פסח טרם הכרתם.
אז אחרי שבני הבית התלהבו וקצת הגזימו עלאק יותר טעים מהמקור ?
כןןןןן ככה אמרו לי.
החלטתי להביא לכם את הגרסה המשופרת ומשודרגת
ואתם תחליטו !
בכל מקרה מה שהכי חשוב שזה טעים וזה מתחסל.
השאר זה צחוקים.
תזכרו שאת המתכון הזה אתם תעשו לפחות, לפחות פעם אחת בחג, אם לא יותר 🙂
ואם בפעם הראשונה לא מתחסל לכם כל הסיר תוך שעות ספורות, אל תקראו לי שושנה, תקראו לי יונית חחח
בקיצור טעים !
טוב חלאס פטפטת, בואו נתחיל !
חומרים לקציצה :
700 גרם בשר טחון איכותי !
בצל גדול
תפוח אדמה
3 מצות רטובות וסחוטות או לחמניה של פסח כשרה רטובה וסחוטה
חצי צרור יפה של פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל
ציפוי :
ביצה, קמח ללא גלוטן או קמח מצות טחון דק דק
רוטב : מים ,רסק,3 עגבניות ,סוכר,פפריקה מרק עוף מלח פלפל.
אופן ההכנה :
לשים בשר טחון בקערה להוסיף לקערה חצי כוס אורז לא מבושל.
לקחת 3 מצות להרטיב אותן.לסחוט ולהכניס למעבד מזון את המצות הירק ,בצל ,תפוא.
אם אין אז בפומפיה.
לתבל ככה כפית מלח , שליש כפית פלפל שחור וחצי כפית אבקת אפיה.ורבע כוס מים.
למה?כי אין לחם והמים והאבקת אפיה יגרמו לרכות במקום הלחם.
ולערבב . אין צורך להוסיף ביצה ! זה לא טעות.
מהעיסה קרצתי קציצות אבל לא בקוטר גדול כי לא לשכוח הם מתנפחות בבישול. אז שימו לב, בבקשה. מה גם אפשר לראות בתמונה .
טבלתי בביצה מקושקשת, ובקערה של קמח ללא גלוטן וטיגנתי במחבת עם שמן .[לשים שמן עד חצי גובה המחבת ].
טיגנתי עד הזהבה ראשונה , זה חצי בישול אני מזכירה, כי אנחנו מכניסים אותם לרוטב, כי האורז לא התבשל.
לכן אתם יכולים לקחת ביס ולטעום אבל אם תפגשו בפה באורז לא מבושל, אל תגידו שלא אמרתי חחחח
אחרי שטיגנתי את כל הקציצות.
הכנתי רוטב משודרג טעים מאד.
לקחתי סיר סוטאז שמתי בו שמן ו2 כפות רסק.אחרי דקה בישול הוספתי כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור ו3 עגבניות בשלות ומגטרדות.וחצי כפית סוכר לאיזון טעמים.ערבבתי את הכל היטב והוספתי 2 וחצי כוסות מים רותחים. עירבבתי הכל היטב והכנסתי את הקציצות לבפנים.
גם פה חשוב מאד לבדוק שהמים הם בגובה חצי הסיר.אם חסר, תוסיפו.
מניחים את הקציצות .ומבשלים על אש קטנה , עם מכסה סגור, וכל פעם מלטפים את הקציצות באהבה.
מה זה אומר באהבה <3 ? פותחים את הסיר ועם הכף מלטפים אותם מלמעלה עם רוטב מהסיר.
אחרי 40 דק על אש קטנה, זה מוכן.
חשוב מאד שלא יהיה יותר מידי נוזלים, אני לא רוצה שהקציצות ישחו במרק של קציצות. אבל לשים לב שיש מספיק.
מאחר והקציצות סופחות רוטב וככה למעשה הן מתנפחות.וזה הסוד לאוורירות המיוחדת שלא תפגשו באף קציצה שאכלתם עד היום.
בהצלחה }{
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לעידכונים לחצו כאן
ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם YONITֹ_Z
רק אל תגידו שלא הזהרתי אותכם מראש :-)))))
מחפשת את המתכון לקציצות אבו חצירא, לא של פסח ולא מצליחה למצוא את זה באתר
היי יונית, אבקת אפיה זה כשר לפסח?
כן אבל יש זרם דתי שאסור לו
מנסה היום וניראה איך יצא
בהצלחה
יש דרך לעשות את זה בלי אורז?
היי יונית,
האם אפשרי להכין ללא הטיגון? או טיגון לא עמוק?
אפשר תמונה של הקמח
יונית את פשוט אלופה
הכנתי את הקציצות לכבוד שבת ויצא מעלף.
תודה רבה. תבורכי!
יונית, תודה רבה המתכון הזה הציל אותי בחג שני של פסח.. יצא מושלם
תודה וחג שמח
שלום הערה קטנה קמח ללא גלוטן אסור להשתמש בו בפסח. תודה רבה נהנים מהמתכונים