אני זוכרת שלפני 3 שנים פרסמתי את המתכון באינסטה שלי ובפייס ואיזה טירוף היה סביב הלחמניות האלה.
טוב אפשר להבין למה?הן קלות להכנה ,טעימות בטירוף
וזה פיתרון נפלא לארוחת ערב/בוקר בחול המועד.
בקיצור אתם הולכים להתעלף על המתכון הזה.
אל תשכחו לספר לי איך יצא ♡
חומרים :
2 שקיות של קמח תופח (סהכ 400)
כוס חד פעמי שתיה קרה שמן 150 מל
2 ביצים מידהl
קופסא קוטג' או גבינה לבנה 250 מל
250 גרם גבינה צהובה
200 גרם גבינה בולגרית
גביע שמנת חמוצה (200 מל )
אופן ההכנה :
לשים הכל בתוך קערה ולערבב היטב עם כף עץ.
לכדרר כדורים ולהניח על תבנית אפיה.
לא לשכוח להשאיר מרווח בין כדור לכדור
להבריש בביצה(לא חובה)
לאפות בתנור 180 מעלות עד הזהבה.
תמונות של שלבים :
וגירסה לא כשרה לפסח? במקום קמח לפסח שמים קמח תופח רגיל?
הקמח התופח הרגיל ושל פסח שונה לכן את תקבלי מרקם אחר.
יונית יקרה הכנתי אסאדו בחג יצא מעולה
כולם בירכו אותך
הגב אפשר לעשות עם בשר אחר?
בטח נסי עם מס 5
יחס הקמח שונה כי כאן זה קמח מצה
אפשר בהחלט עם קמח רגיל – לא כשר לפסח.
הקמח הרגיל סופח יותר נוזלים ולכן תשתמשי ב 250 גר' ולכל היותר 300 גר' קמח
רגיל ( קמח תופח ) או קמח רגיל ותוסיפי כפית אבקת אפייה.
בהצלחה.
במקרה הזה תשובתך לא נכונה !מבקשת לא להטעות את הקוראים שלי.
תודה וחג שמח
ומה עושים אם אין קמח תופח? ( לא גרה בארץ)
חצי קמח מצה טחון כמו קמח וחצי קמח תפוא וכפית אבקת אפיה
סליחה אבל לא הבנתי את התשובה. מה לשים במקום?
היי יונית,מועדים לשמחה
אם יש לי ביצים m אז כמה לשים?
3
הי יונית, בעלי קנה את כל המצרכים, אבל קמח תופח רק חבילה של 200 גרם. האם זה מספיק? או אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה בנוסף?
אפשר לנסות 🙂
וואו וואו וואו!!!! זה טעים ברמות שאין כאלה!!! אוכלת את הרביעית….יונית טעים מאוד!!!!
תודה על המתכונים שלך.
שמחה לקרוא שאני לא לבד בחיסול חחחח
אפשר להקפיא?
שזה אפוי בוודאי
יצא מושלם לא להאמין שזה כשר לפסח
יונית צוקרמן, שלום רב.
הבוקר כתבתי תגובה בנושא הכנת הלחמנייה שלך – אבל לא כשרה לפסח.
וזאת ע"פ שאלה של מנויה באתר שלך.
רציתי לדעת מדוע התגובה שלי לא פורסמה?
האם בגלל שאם זה לא כשר לפסח זה לא ראוי לפרסום?
התגובה אושרה.
אני לא מוחקת תגובות !
שנית מזכירה לך שזה האתר שלי ועל המתכונים שלי אני מעדיפה לענות לשואלים.
תשובתך יכולה להטעות את הקוראים שלי.
ומבחינתי מתכון הוא בגדר אחריות.
גם אני כעם ישראל בחופשה עם משפחתי ולא תמיד יכולה לענות מיד.
יחד עם זאת מישהי שאלה אותי ועניתי לה שהמרקם יהיה שונה עם קמח תופח רגיל .בגלל שבעצם קמח תופח לפסח עשוי מקמח מצות וקמח תפוא .אם היא תעשה את זה יצא לה מרקם עיסה שונה יותר לכיוון המאפיס!
לכן אשמח שתיתן לי (בעלת המתכון )לענות ולא להטעות.
חג שמח
לגבי הבואיקוס.
רצוי למרוח עם ביצה לפני האפיה ולפזר שומשום או קצח.
זה משדרג מאוד את המוצר.
היי יוסי.
ציינתי בפוסט שניתן להבריש .
לא ציינתי שומשום וכצח מטעמי כשרות לחג.
אני מביאה את המתכונים בגרסה שלי .
כל אחד יכול לשדרג ולעשות מה שהוא אוהב.
יונית, מה אפשר לעשות כדי שהטעם והמרקם יהיה אותו דבר כמו לאחר אפייה, יום למחרת? כי זה שונה. כשהם ישר מהתנור הם רכים ״וגבינתיים״ ויום למחרת אחרים 🙂 חיממתי בתנור, אבל לא עזר. יש פתרון?
להבריש עם טיפה מים ולחמם בתנור
היי יונית,
יש לי רק 200 גרם קמח תופח לפסח,
האם יש משהו אחר שאני יכולה להוסיף או לוותר ?
היי יונית,
אשמח לכמויות המדויקות של הקמח לגרסת אחרי פסח.
את אומרת שהמרקם לא יהיה מדויק, תוכלי להגיד מה לעשות על מנת שכן יהיה דומה?
תודה 🙂
שנה שעברה הכנתי את הבואיקוס – מתכון מושלם טעים ביותר
שמחה לקרוא♡
פליז פליז עזרה
יש ברשותי תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח 350 גרם… זה מתאים?
לא כי זה מצריך תפיחה
יונית שלום וחג שמח
שתי שאלות בבקשה
אם אני רוצה לעשות את זה עם קמח תופח רגיל – לא כל כך הבנתי… כמה כוסות קמח תופח אני צריכה לשים ובאיזה כוס? שתייה קרה או חמה?
שאלה נוספת אמרת לשים ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש אם הבנתי נכון? לכמה זמן לא רשום??
תודה וחג שמח
האם אפשר לוותר על השמנת חמוצה
??
מה ניתן לשים המקום השמנת החמוצה ?( אולי שמנת מתוקה)
נראה מעולה! אם יש לי רק קמח תפוא זה יכול לעבוד?
היי יונית, יש לי קמח מצה כוסמין מלא ואבקת אפיה האם זה בסדר וכמה?
אפשר לים שמנת מתוקה במקום חמוצה?
אם אין גבינה צהובה? קריטי?
הי יונחת
אין קמח תופח בכלל, מצאתי רק קמח רב תכליתי כשר לפסח, האם אפשר אותו עם אבקת אפיה?
תודה
יונית
עקבתי אחרי ההוראות- המרכיבים באדיקות – אך יצאה לי עיסה דביקה ורטובה.. בדקתי שוב – כל הרכיבים נכונים.. יש לך אולי איזה רעיון למה זה קרה .??
? תודה!
היי
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה? אפשר יוגורט?
תודה על המתכונים! כמה זמן אפייה מה זה עד הזהבה. תודה! חג שמח!
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?