אין בית מרוקאי שלא הכין איזה מאכל עם פול !
אין !
גם אין ילד/ה שלא עזר לאמא שלו לקלף ארגז פולים והיה מתבעס/ת שהידים שלו שחורות מהקילוף ועם קצת נפט היינו מורידים את השחור.
גם אין מרוקאי/ת שלא אוהב פול [נדיר אל תתפסו אותי במילה אע ]
אמא שלי מפול הייתה עושה מרק[יש מתכון באתר], פול עם דגים ,פול עם קציצות ,מעקודה פול [יש מתכון באתר] פול עם קציצות דגים, פול כתוספת , פול עם קליפה, ואם זה לא מספיק אז פול כפיצוחים מטגנים בשמן חם !
בקיצור הבנתם את הרעיון ?!
כבר תקופה ארוכה שהעוקבים אחרי באינסטגרם ובפייסבוק רואים שאני עושה באופן קבוע את התוספת של הפולים שהיא צמחונית.
ומבקשים ממני מתכון, החלטתי השבת לא להראות רק בסטורי שלבי הכנה אלא גם להעלות על כתב את המתכון.
אז אם בא לכם גם לעקוב אחרי וללמוד אז קדימה yonit_z אשמח לראותכם }{
התוספת הזו טעימה מאד אני אוהבת לאכול אותה ככה עם לחם ואם הפול טרי וצעיר אז אני מנקה אותו ואוכלת עם התרמיל.
לכם בתור שלב ראשוני תלכו על שקית קפואה של פול….3 דקות הכנה עשרים וחמש דקות בישול ויש לכם תוספת טעימה
חומרים :
חבילה של פול קפוא
5 שיני שום
חצי צרור כוסברה
מלח פלפל פפריקה מרק עוף.סוכר
אופן הכנה:
קלי קלות !!!!
פורסים את שיני השום ומטגנים עם 3 כפות שמן למשך דקה אחרי דקה מוסיפים את הפול אחרי שהופשר נשטף וסונן.
מערבבים הכל דקה שתיים. שמים כף פפריקה כף אבקת מרק עוף רבע כפית מלח רבע כפית פלפל שחור כף טובה של סוכר.
סוכר זה הטעם !!!!!!!!!! לא לוותר מי שלא רוצה לא ישים אבל לדעתי סוכר זה השוס !!!!
לערבב הכל טוב טוב לשפוך 2 רבע כוסות מים רותחים לוודא שהפול מכוסה לפזר מעל חצי צרור כוסברה קצוץ לבשל 25 דקות על אש בינונית.
וזה מוכן !
מומלץ לאכול בתוך פינה של לחם לבן או כתוספת לכל מנה בשרית.
כמה קל ככה טעים .
מתכון אלוף!
לראשונה בחיי הכנתי פול, והתמזל מזלי לבחור דווקא במתכון הזה שלך.
בילדותי סבתי היתה מכינה לנו פול, וזו היתה מנה חביבה ונחמדת, סוג של נישנוש. פעם אחת אמא שלי הביאה פול מחדר האוכל בעבודתה, וסבתא שלי עיקמה את האף ואמרה בזלזול מופגן: מרוק'ן, מרוק'ן, כביכול הפול שלה טוב יותר, וזה המרוקאי שווה פחות. בסוד אגלה שדווקא המרוקאי היה ליגה!
שנים חיפשתי והתגעגעתי לפול המרוקאי ההוא, אבל לא יצא לי לנסות להכין. הפעם הימרתי ויצא שהימרתי על בטוח.
אני זוכרת את זה עם לימון. האם ניתן להוסיף לימון? איך?
אני שמה גם פלפל אדום חתוך(גמבה) וגם פלפל אדום יבש וכן פלפל חריף
כמה פול יש בשקית שבמתכון? יש שקיות של קילו ויש שקיות של 400 גרם…
עם פול טרי אחרי השריה כמה זמן לבשל לפני המתכון