את התבשיל הזה מכינים אותו בכמה גרסאות גרסת השבת וגרסת החג 🙂
בחג נוהגים להוסיף פולים שמסמלים ירוק פריחה ושגשוג להצלחה.
ביום יום שמים רק לבבות ארטישוק
אם תשאלו את הבנות שלי הם יגידו לכם הגרסה בלי הפולים הכי טעימה.
אם תשאלו אותי בעיני זה הכי טעים !אבל אני זה לא חוכמה אני רגילה לטעמים האלה מבית אמא הן פחות.כי האוכל שלי היום הוא מגוון מכל העדות.
אבל מה שבטוח התבשיל הזה סופר קל להכנה,טעים,הכי ביתי שיש ואם אתם לא בקטע של הפול אז לא חייבים להכין עם פול(בפרט לאלה שרגישים לסולפה)או עם הארטישוק.אפשר להכין עם פטריות במקום.
חומרים :
2 קופסאות צוואר כבש(מגיע פרוס ומוכשר)
שקית לבבות ארטישוק קפוא.
שקית פול קפוא(לא חובה )
פלפל ,מלח ,עלי דפנה ,פלפל אנגלי, תבלין כבש ,מרק עוף פפריקה, כמון ,כורכום ,זעפרן.
פלפל חריף
פלפלים יבשים סודניים/חריפים/מתוקים.
צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה :
את צוואר הכבש אני קונה טרי אפשר גם במארז מוכן ארוז במקפיאים .אני רק מפשירה שמה בסיר לחץ עם מים 4 שמכסים סמ את בשר הצוואר 4 פלפל אנגלי 3 עלי דפנה.
אני מבשלת את הכבש בסיר לחץ 40 דק מרגע הרתיחה.
כלומר?אני מביאה את הסיר לרתיחה סוגרת ואחרי 40 דקות משחררת לחץ ופותחת.
במקביל אני שמה שקית ארטישוק בסיר עם מים ומבשלת 40 דקות.
למה?כדי שהארטישוק יהיה רך ומבושל ולא קשה.את הפולים לא צריך לבשל בישול מקדים.
רבע שעה לפני שהסיר מסיים אני לוקחת סיר בקוטר 32.
או סיר רחב שיכול להכיל את הכמות.
אני מאדה 2 בצלים גדולים פלפל חריף קצוץ ו….12 שיני שום קצוצים גס.אני מאדה הכל ודואגת מידי פעם לערבב על מנת שהשום לא ישרף.ברגע שהבצל מתחיל להזהיב זה השלב שאני עוצרת.
ושמה תבלינים: כף גדושה פפריקה ,כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור רבע כפית פלפל שחור גס.חצי כפית מלח.חצי כפית כורכום.כף כמון.וכף תבלין כבש!תבלין כבש זה תבלין לבשר שאני קונה בחנות תבלינים .אם אין לא נורא לא קריטי.
מערבבת הכל טוב טוב ושופכת 2 וחצי נוזל מסונן של המים שבישלנו את הכבש.3 עלי דפנה כמה פלפל שאטה(לא חובה )וחצי כוס מים רותחים עם 2 שערות חוטי זעפרן.אם אין לכם לא נורא אבל זעפרן מוסיף.אני שמה את השערות מערבבת ושופכת לסיר.מערבבת הכל היטב .מוסיפה את רבעי הארטישוק והפול ומערבבת ואחרי דקה אני מכניסה את הכבש.
מפזרת מלמעלה כוסברה קצוצה.סוגרת את הסיר ומבשלת על אש קטנה שעה.
אם יש לכם סיר מברזל יצוקה כמו הלקרוזה שלי אז 45 דקות בישול מספיקות כי המכסה מברזל יצוקה עושה יופי של עבודה בבישול הסיר
עכשיו אם אתם לא בקטע של פולים וארטישוק אפשר 2 קופסאות פטריות משימורים או אפשר בלי שום תוספת נטו רק כבש בלי ארטישוק /פול/פטריות.
בהצלחה ♡
ואם אין לי סיר לחץ מה עושים?
מבשלים בישול ראשוני בסיר רגיל עם מים למשך שעה וחצי
יונית יקרה.מאז שגיליתי את האתר שלך אני מכינה מתכונים שלך כל שבוע…הכל מוצלח ומדויק יבורכו ידייך…תודה לך על השיתוף במתכונים מהממים וכמרוקאית גם כן אין על המתכונים שאת מעלה..אשרייך המשיכי כך…חתימה טובה אמן!!
תודה על המתכון! נשמע מעולה ורוצה להכין. רק שאלה מה המשקל של הבשר? חצי קילו כל חבילה של צוואר כבש? 1 קילו הכל? המון תודה מראש
יונית את אלופת האלופות בבישול. בזכותך משפחות חוגגות, נהנות ומתאחדות. מאכל מלשון מלאך. האכילה המשותפת מקרבת לבבות. כבר פעמיים שבישלתי מתכונים שלך: 1. אסאדו. 2. צוואר כבש. אין עלייך. מלכת המטבח. בעיני באף מסעדה אין אוכל טעים כזה.
תמשיכי לעשות חייל.
אם תרצי פעם ללכת לסמינר של יהדות בבית מלון, אשמח להזמין אותך ולשלם עבורך. אין כמוך.
התגובה שלך משמחת ומרגשת אותי כי זו המטרה שלשמע נפתח הבלוג
תודה רבה ויום טוב ?
נראה נהדר ואשמח לנסות. לא קרוב לרמלה… מה הכוונה ב 2 קופסאות צוואר כבש? מה משקלם?
זה כמות של6-8 צוואר כבש
מה דעתך על הוספת שזיפים יבשים?
המתכון נראה טוב?
לא מצאתי תבלין לכבש במה אפשר להחליף?
יונית בבקשה האם צריך לטגן לפני הבישול את הצואר?? והאם ניתן לשים תפוחי אדמה במקום ארטישוק???
הי
אני רוצה להכין לעוד ימיים, יחזיק במקרר או שכדאי לי להקפיא?
וואו יונית יצא לי מדהים ואפילו חמותי התרשמה מהתוצאות… תודה אלופה על מתכונים מעלפים!!!
היי אשמח לדעת מה השם של החנות שאת קונה תתבלין כבש?❣
האם אפשר להשתמש בבשרצוואר רגיל או חייב צוואר כבש?
מועדים לשמחה יונית,
התבשיל של הכבש ניראה סוף הדרך, אני מאוד אוהבת כבש
אך הפעם בא לי לבשל כבש צהוב לא אדום, לא שום ולא פלפלים חריפים , משהו עדין וקליל לערב, שנוכל לישון בכייף בלי כבדות , גם כך הכבש כבד!(הוא טעים ברמות למי שבאמת אוהב, ואני חולה על כבש)
אודה לך מאוד אם תישלחי לי מתכון משובח בתיבול עדין עדין
מועדים לשמחה יונית,
התבשיל של הכבש ניראה סוף הדרך, אני מאוד אוהבת כבש
אך הפעם בא לי לבשל כבש צהוב לא אדום, לא שום ולא פלפלים חריפים , משהו עדין וקליל לערב, שנוכל לישון בכייף בלי כבדות , גם כך הכבש כבד!(הוא טעים ברמות למי שבאמת אוהב, ואני חולה על כבש)
אודה לך מאוד אם תישלחי לי מתכון משובח בתיבול עדין עדין
מעולם לא שלחתי תגובה
הכי פשוט שיש לטגן את הכבש בסיר לחץ עד שהוא זהוב מכל צד להוציא באותו הסיר לטגן 3 בצלים גדולים פרוסים עם כף סוכר עד שקיפות מלאה להוסיף את הכבש צימוקים כף אבקת מרק עוף 3/4 כפית כורכום חצי כפית פלפל כפית מלח,לשפוך מעל מים רותחים שמכסים את הכבש 2 סמ.
לבשל הכל לרתיחה ברתיחה לסגור את הסיר לחץ 45 דק ויש לך מעדן מהסרטים אם אין סיר לחץ אז פשוט לבשל הכל על אש קטנה 2 וחצי שלוש עד שהכבש רך רך
הכנתי את המתכון, במקום פול וארטישוק (לא מצאתי) אז הוספתי אפונה
אחד המתכונים הטובים, אוכל עם ניצוצות של טעם
כיף לנו שיש אותך????????תבורכי