את המתכון הזה , לא תמצאו ברשת ובאף מקום אחר.
המתכון הזה, זה המצאה של אמא שלי, האלופה, מלכת המעקודות.
מה זה מעקודה?
סוג של פשטידה, יש כאלה שקוראים לה מחמאער ועוד…..
אצלנו בבית, קראנו לזה מעקודה.
אמא שלי נוהגת להכין אותה בחג פסח , אני מכינה כל השנה… גם שזו לא העונה.
היום אפשר להשיג פול קפוא באיכות טובה.
מזל שאין לאמא שלי אינטרנט, ואואואואוואואואואואואואו, אם היה .והיא הייתה קוראת את מה שכתבתי עכשיו.
אצלה זה לקנות ארגז, לשבת שעות לקלף מתרמיל, ולהכין הכל טרי.
אחרי שעשיתי ניסוי, ונתתי לאחים שלי לטעום, והם לא הרגישו בכלל בהבדל, הגעתי למסקנה, שפול טרי מקולף, זה חיים קלים יפים וטעימים.
לפני שאתן את המתכון המעולה והטעים…..
אני חייבת לציין שהסוד להצלחת המעקודה, זה סיר/מחבת טוב.
מאז שיצאה סדרת הסירים השחורים עם הציפוי הבריאותי, אני לא מפסיקה לקטוף מחמאות.
המעקודה יוצאת שלמה, יפה. ואין את נזקי ההפיכה, נדבק לי, נשרף לי
ולא פעם שאלו אותי , למה נדבק, למה ככה? ואני תמיד אומרת ,קנו, סיר שחור, יציקה, נוחות בעבודה.
בכל מקרה אני אישית, נדלקתי עליו, ושווה לקנות עם אחות, חברה ולקבל הנחה של 25 אחוז ולהתחלק.
זהו
את שלי אמרתי, בואו נתחיל במתכון:
חומרים :
חבילה של פולים קפואים
7-6 בצים
4-5 שיני שום.
מלח ,פלפל, אבקת מרף עוף, כורכום. סוכר.
אופן ההכנה :
בסיר שמים טיפה שמן, 4- 5 שיני שום שקצצנו , אחרי חצי דקה להוסיף את תכולת שקית הפול. ולאדות את הכל 2- 3 דק על אש גבוהה.
אני מציעה להפשיר את הפול במקרר כמה שעות קודם.
אח"כ ליצוק מים, בערך כוס וחצי מים רותחים. המים צריכים לכסות את הפול, זה הסימן לכמות המים.
להוסיף לסיר כף אבקת מרק, כפית כורכום, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל, ו2 כפות סוכר.
זה בסדר זה לא מתוק, מרשה לכם לטעום ולהבין שזה לא.
אגב, אפשר לעצור כאן ולהגיש את זה כתוספת , ואפשר להוסיף עוף, ולהגיש את זה על מצע אורז או פירה, זה טעים.
לעצור הכוונה לתת לזה בישול בתבלינים עד שהפול מתרכך, בערך רבע שעה. ולהגיש.
למעקודה צריך לבשל את זה עד ש3/4 מהנוזלים מצטמצמים.
ואז הרבע הנותר לסנן.
להעביר לקערה. לקרר 5 דק.
במקביל לקחת 6- 7 בצים XL לקשקש אותם, להוסיף טיפה מלח פלפל שחור.אל תשכחו שהפול מתובל כבר.
לקחת סיר, לשים שמן .שיכסה את כל שטח הסיר. לקחת את הסיר ולהזיז אותו מצד לצד , בכדי שכל דפנות הסיר יהיו משומנות.
אפשר עם האצבע, או נייר מטבח. חשוב שיהיה משומן.
ולשים על הגז.
עד שהשמן חם, לקחת את הפול המסונן ולהכניס לתערובת הבצים המקושקשות. ולערבב .
כשאני אומרת 6-7 בצים, תתחילו עם 6 . אם הבצים מכסים את הפול, אין צורך בביצה ה7. אם לא,להוסיף.
כמו בתמונה.
אחרי שערבבנו הכל, והשמן חם בסיר, אנחנו מכניסים את העיסה לסיר.
מורידים את האש ומבשלים על הגז חצי שעה.
אחרי שעה להכניס לתנור שחומם מראש ב180 מעלות, עד הזהבה. להפוך על צלחת.
ויש לכם מעקודה יפה חגיגית….שונה……ומקורית.
בתאבון }{
האם אפשר להשתמש בתבנית עגולה במקום סיר? איך?