השבוע היה חצי גמר מאסטר שף והמשימה הייתה להכין מנה של בית.
ביום רביעי עם כל הבלאגן של הכנת משלוחי המנות …שליח מגיע עם ארגז מפוצץ של מוצרי מאסטרשף.
יש לי משימה נוספת…והפעם מנה בסגנון ביתי.
בדקתי את החבילה,בהתחלה רציתי קוסקוס אדום עם גרונות ושעועית גדולה.
אחכ ראיתי את הציפוי של הנגאטס ואמרתי אולי עוף בציפוי ברוטב של אמא?
ואחכ ראיתי אורז בסמטי עגבניות חתוכות רסק עגבניות 28 שזה הכי טוב בעיני רק 28 שימו לב מה אתם קונים בסופר ככה שהרכז גבוה ככה הרסק טוב יותר בבישול!
אמרתי בא לי את הבצלים הממולאים של סבתא מאמא
אני לא יודעת איך זה היה בבית שלכם אבל שסבתא מאמא הייתה באה לשבת היא הייתה מבשלת לנו עם אמא את השבת.זה היה כבוד לתת לה להכין את הארוחה.
האוכל של סבתא מאמא די שונה מהאוכל של סבתא סולטנה וזה בגלל שהם באים מאיזורים שונים במרוקו.
אני בתור ילדה זוכרת שאהבתי מאד את האוכל שלה הוא היה שונה מהאוכל שהתבשל בבית.
כי אמא בישלה לנו את האוכל שאבא גדל עליו.
והמתכון הזה כל כך קל להכנה וכמו שהוא קל ככה הוא טעים.
אני אתן גם הצעה למי שרוצה לבשל אותו צמחוני.
אז שנתחיל ?
חומרים :
3 בצלים גדולים לבישול
2 בצלים לטיגון
בצל אחד לרוטב
2 שיני שום
חצי קילו בשר טחון
3 כוסות אורז בסמטי מבושל לפי הוראות היצרן
קופסא של עגבניות איטלקיות חתוכות של מאסטר שף
קופסא של רסק עגבניות 28 מאסטר שף.
מלח פלפל אבקת מרק עוף פפריקה כורכום תבלין ראסל אל חנוט טיפה קינמון.
אופן ההכנה :
תחילה שמים 3 בצלים עם חתך מהאמצע כלפי חוץ.
(שימו לב בתמונה )בתוך מים ומבשלים רבע שעה עשרים דק עד לריכוך.
בזמן הזה שהבצלים על הגז קוצצים 2 בצלים.שמים 2-3 כפות שמן זית או רגיל.ומטגנים את הבצל .
שהבצל מתחיל להזהיב זה השלב שאני מוסיפה את הבשר טחון.כאשר הבשר טחון משנה צבע זה סימן שהוא התבשל זה הזמן להכניס צבע וטעם למילוי שלנו
שופכת כפית שמן זית ומעל אני שמה כפית פפריקה שליש כפית כורכום,כפית מחוקה מלח,שליש כפית פלפל שחור כפית ראסל אל חנוט כפית מרק עוף ואם יש לכם תבלין לכבש/פרגיות/סטייק שימו חצי כפית(לא חובה לכן לא ציינתי ברשימת חומרים זה אופציה משדרגת ).
לערבב הכל היטב .לשפוך למחבת /סיר איפה שטיגנתם 3 כוסות אורז בסמטי מבושל הכוונה שבישלנו רגיל על כל כוס אורז שמים 2 כוסות מים ורבע כפית מלח.
לערבב היטב לבדוק שלא חסר מלח וטעם אם כן להוסיף טיפה מכל התבלינים ששמו בטיגון הבשר.
בדכ חסר רק מלח.
נכון זה טעים אבל עצרו זה המילוי לבצלים חחחחחח
לסנן את הבצלים שהרתחנו.לתת להם 5 דק להתקרר.
ב5 דק האלה נכין את הרוטב.
כן אני מלמדת אתכם גם שלבי עבודה חחח ככה יקח לכם חצי שעה להעמיד סיר !כמו בשלנים מקצועניים?
לוקחים סיר סוטאז שמים 3 כפות שמן שהשמן חם שמים 2 כפות רסק ופותחים את הרסק בשמן.פותחים=מערבבים
פותחים הכוונה לנטרל את החמוציות .
מערבבים את הרסק עם השמן החם ומוסיפים כף פפריקה רבע כפית כורכום כף מרק עוף ומערבבים.
מוסיפים קופסא של עגבניות חתוכות.ומערבבים היטב.
לוקחים בצל מגרדים ומוסיפים לסיר ככה גם 2 שיני שום.
מערבבים טוב טוב אחרי חצי דקה בישול
שופכים לסיר 2 וחצי -3 כוסות מים (תלוי בסיר)
ומביאים לרתיחה נוספת.ואז שמים כף סוכר לאיזון טעמים !
ו3/4 כפית מלח ורבע כפית קינמון.מערבבים הכל טוב טוב.
טועמים אם חסר מלח אם כן מוסיפים קורט.
ומתחילים לגלגל בצלים כל בצל שמתגלגל נכנס לסיר.
אחרי שהבצלים התקררו לוקחים בצל ומפרקים אותו
מטרת החיתוך שחתכנו קודם תקל עלינו בפירוק הבצל.
כל שכבה של בצל אנחנו לוקחים ממלאים במילוי ומגללגלים.והופ לסיר עם הרוטב.
ככה עד שהבצלים נגמרו והסיר שלנו מלא.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים ושהבצלים לא נדבקים לקרקעית.אם חסר מוסיפים רבע כוס לא יותר.
אחרי חצי שעה מכבים את הסיר…וזה מוכן?
לגרסה הצמחונית
לבשל 2 כוסות עדשים שחורות במים עם כפית מלח עד ריכוך.לסנן.
להוסיף במקום הבשר הטחון.והכל רגיל.
בהצלחה
רוצים לראות עוד דברים טעימים שעושה בואו לאינסטה שלי אבל מראש אני מזהירה לא על בטן ריקה ורק לאמיצים? yonit_z
לא הבנתי מה עושים עם האורז? מבשלים? מטגנים? זה לא ברור מהכתוב …
תודה
מבשלים אני אוהבת אורז רך בממולאים שעובר בישול שני
להתעלף על האוכל שלך יונית!! כל מה שאני מכינה זה רק מהמתכונים שלך! לפני שהתחתנתי לא נכנסתי למטבח בחיים שלי, ועכשיו אני מרגישה מאסטר שף בזכותך ! המתכון הזה של הבצל הממולא פשוט מדהים וקליל וטעים וכולם עפים עליו! ממש תודה
היי
כתבת שיש גרסה צמחונית… מה שמים בה במקום בשר ?
מצטרפת לשאלה לגבי האורז…בתמונה הוא נראה מבושל …
תודה רבה
בסוף צירפתי את הגרסה.
והאורז מבושל
יש מצב לבורגול במקום אורז?????
תודה!!
היי נראה מעולה, אני בניו יורק , אז להשתמש ברסק רגיל? ועגבניות חתוכות זה מה שנקרא crushed tomatoes ?
של חברה טובה שמייבאים לכם.טו שיש בסופר כסה שהטעם לא חמוץ שהגידול הוא אחיד
היי יונית זה לא הרבה 3 כוסות אורז ?
לא כי רוב המילוי זה אורז ןאם נשאר הכי כייך לפזר ככה מסביב בתוך הרוטב
היי יש אופציה לוותר על האורז?
המתכונים שלך אליפות. אני מתכננת לבשל סיר של פלפלים ממולאים באורז ובשר. אני נוהגת לטגן את הבצל , הבשר והאורז יחד עם התבלינים ואז למלא את הפלפלים. האם אופן הבישול של הממולאים בבצל מתאים גם לממולאים בפלפלים? חג שמח
היי יונית
אננ אוהבת עגבניות אמיתיות
כמה אני צריכה לשים ברוטב במקום הקופסא של העגבניות?
תודה
4 עגבניות גדולות
הי יונית
מאד אוהבת את המתכונים שלך ולראשונה מכינה בצל ממולא שכלכך אוהבת. טרם טעמתי. שאחה: האם יש צורך לבשל 3 כוסות אורז עם 6 כוסות מים, כי יצא סיר ענק. אולי התכוונת ל3 כוסות לאחר בישול? זה לא ברור במתכון. נשארה לי כמות ענקית של מילוי שהקפאתי לפעם הבאה. אודה לתשובתך
תודה רבה שהערת לי ובכך הארת לי
אני התכוונתי ל3 כוסות אורז מבושל שזה בערך
כוס וחצי כוס להכנה
כפי שאמרה לך ענבל אפשר להקפיא
או לעשות מוקפת ירקות ולערבב
או כדורי אורז עם מילוי גבינות
There was way too much filling for the onions. they didn't all come apart easily, but there weren't enough. so now i have a pan half full of filling, which i will serve on the side, because it's delicious. or fill other vegetables.
איזה מתכון מעולה!!! פעם ראשונה ויצא משובח.
תודה
פעם ראשונה שהכנתי ממולאים. יצא מושלם!!!
וואו!!
יצא מעולה תיבולים מדהימים!
לקח לי הרבה יותר זמן לרכך את הבצל (אולי כי שמתי על אש נמוכה)
ונשאר לי עוד הרבה מילוי
חוץ מזה מושלם!!
מה הולך עם זה כתוספת?
האם ניתן להקפיא את הבצלים לאחר המילוי?
ודאי שאת יכולה להקפיא המילוי המבושל שנשאר לך, בקופסה או בשקית ריץרץ. לי נותרה כמות גדולה שהקפאתי לפעם הבאה
הי במידה ונשאר מהמילוי האם אפשר למלא עוד ירקות ולהוסיף לבישול באותו הסיר? אם כן איזה ירקות מתאימים מבחינת זמן הבישול באותו הסיר עם הבצל? תודה 🙂
במקום לבשל את הבצלים, במים רותחים – לעטוף כל בצל (חתוך לפי ההראות) בנילון נצמד ולבשל במיקרוגל.
4-5 דקות לבצל יחיד. תלוי בעצמת המכשיר.