כל פעם שאני רואה את הסדרה של "מושיק ודובדבני" בהשתתפות מושיק רוט וליאור דובדבני שיצאו למסע קולינרי בעקבות היוגורט
אני נזכרת במה אני הייתי עושה עם יוגורט !
ואם אתם שואלים , מה? אז התשובה עוגת סולת שמליקו ולא סתם של ג'לה הטורקיה 🙂
טוב, זה לא חדש שיוגורט הוא מוצר בעל סגולות רבות המופיע במסורות קולינריות בעדות שונות ובמטבחים ביתיים ועיליים ברחבי העולם.
ואחד מהם הוא המטבח הטורקי ששם יש אינספור מתכונים שאותם למדתי דרך ג'לה היפה.
אני כותבת את השם שלה וזיכרונות עולים מתוכי.
אני זוכרת במיוחד איך הייתי שמחה כאשר היא הייתה דופקת בדלת עם צלחת וחתיכות עוגה של שמליקו , עם מבטא טורקי שקשה לפספס.
אוי , פעם, איזה ימים ושכנות טובה הייתה , קיבוץ גלויות של מטעמים.
כל שכנה מעדה אחרת הייתה מתגאה במאכלים שלה.
טוב חלאס זיכרונות , בוא נתחיל לעבוד,כי עשר דק וזה שלכם !!!
מעכשיו 🙂
חומרים :
750 גרם סולת או 4 כוסות מידה של סולת
כוס קוקוס/שקדים טחונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 שקית אפית
כף גרידת לימון.
גביע וחצי יוגורט דנונה
מאתיים גרם חמאה
חצי כוס שמן.
1 ביצה L
אופן ההכנה :
קלי קלות !!נשבעת 🙂
אפשר ללוש ביד או במיקסר עם וו גיטרה אתם תחליטו 🙂
לתת לחמאה כמה שעות בחוץ עד שהיא רכה או להכניס למיקרו למשך דקה אחת.לקחת את כל החומרים היבשים, סולת , קוקוס[מי שלא אוהב אפשר שקדים] סוכר ,אפיה
ולערבב את הכל טוב טוב ולהוסיף את שאר המרכיבים.
עם השתמשתם במיקסר אז אחרי הלישה במיקסר מומלץ לתת לישה ידנית ולבדוק שיש אחידות. ואז לשים בתבנית מלבנית , אפשר חד פעמי . ובעזרת מרית לשטח .
לחצות את העוגה מראש לחתיכות.כי זו עוגה עדינה מאד ומומלץ לחתוך מראש, לא חייב המלצה .
לפזר מעל חופן שומשום ושקדים שלמים /מולבנים .מי שלא אוהב אפשר פיסטוק /אגוז המלך
לאפות ב170 מעלות עד הזהבה.
שהעוגה יוצאת לשפוך סירופ שבושל בקלחת עשר דקות והוא מורכב מ2 וחצי כוסות סוכר ו22 וחצי כוסות מים וחצי לימון סחוט.
חשוב מאד לזכור עוגה חמה סירופ קר. עוגה קרה סירופ חם.
חשוב לציין שהיוגורט משתלב נפלא בטעם אבל אם אין אפשר שמנת חמוצה שמעניקה טעם גבינתי או אשל.
בהצלחה !!
היי יונחת,אפשר להכין עם יןגורט במתיקות מעודנת?
בטח זה מעולה
אין פה קמח ??
בשמליקו אין קמח זה הפואנטה של העוגה ס ו ל ת
היי יונית,
עוגה נפלאה!!!!
איך שומרים אותה?
וכמה סירופ לשים?! את כל כמות הסירופ?
כל כמות הסירופ.שומרים אותה חתוכה בכלי אטום.או עטופה היוב בתבנית בנייחון נצמד מקום חשוך
האם אני יכולה לשים מים במקום יוגורט
אפשר בלי אבקת אפייה?
אפשר אבל האפיה עוזרת לעיסה לתפוח ולרכך אותה
אפשר בלי היוגורט בכלל?
הכנתי ויצא מעולה טעים
תודה רבה אלופה ????????❣