כבר זמן מה יושבת לי אבקת הנוגט בארון האפיה ,ואני כל הזמן אומרת לעצמי ולה, יגיע היום בייב.
יום שישי האחרון זה קרה.
אחרי שנ"צ טובה הכי כייף להכין עוגה לשבת.
מזמן לא הכנתי עוגת ביסקוויטים אז הלכתי על זה. כהרגלי , מסתכלת בארון אפיה מה יש ומה אין ובונה עוגה.
מחרטטת, יותר נכון, אף פעם אני לא יודעת איזה טעם יצא, יצא בטוח, השאלה מה ?ועד כמה טעים 🙂
הפעם חברים,יצאתי בהכרזה, יחי החירטוטים, נשבעת לכם, לא האמנתי שיצא אליפות כזו במינימום עבודה .
ואחרי שאחותי התקשרה ואמרה שלא מעניין אותה כמה יעלה לה החומרים היא רוצה כזו ליום חמישי לעבודה !
אמרתי לעצמי מהר לבלוג שגם אתם תהנו
אז בלי חפירות ויותר מידי סיפורים בואו ניגש לעבודה , תכינו ותשפטו בעצמכם !
חומרים :
תבנית חד פעמית, תבנית 26 מה שתבחרו
חב ביסקוויטים
3 שמנת מתוקה
ממרח לוטוס/ אגוזים.
אבקת נוגט[חובה !!!!]
2 חב אינסטנט פודינג שוקולד.
חלב.
200 גר שוקולד מריר
אופן ההכנה :
להכין נס קפה כמו שאנחנו שותים כל בוקר. לטבול את הביסקוויטים ולסדר בשתי שורות.
כן שתי שורות, אני רוצה בסיס עבה.נא לשים לב שטבלתם היטב את הביסקוויטים .כי זו שכבה כפולה !!
אחרי שסידרנו 2 שורות למרוח ממרח לוטוס אם אין לכם אפשר אגוזים .ואם הצלחתם להשיג את ממרח הלואקר החדש זה יהיה פיצוץ[אני לא מצאתי]
אח "כ להקציף 2 שמנת מתוקה 2 כוסות חלב 2 אינסטנט פודינג שוקולד ו5 כפות אבקת נוגט.
תחילה שימו את פודינג שוקולד והנוגט ערבבו ואז לשפוך את הנוזלים ולהקציף. אני ממליצה לעצור בחצי הדרך, עם ספטולה
לבדוק שכל האבקה מתערבבת כהלכה ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם יציב .וזה בגלל המסה הגדולה שאנחנו מערבבים.
לשפוך מחצית מהקרם על תחתית הביסקויטים שמרוחה בממרח לוטוס. לטבול שכבה אחת של ביסקווטים ולסדר.
לשפוך מחצית שניה של הקרם שוקו נוגט.
להמיס במיקרו 200 גר שוקולד למשך 2 דק, להוסיף שמנת מתוקה ולערבב ולהכניס לעוד 30 שניות ולערבב עד לקבלת גנאש זוהר ויפה.
לצקת על הקרם.
לקשט.
להכניס להקפאה .חצי שעה לפני הקפאה להפשיר ולהנות.
בתאבון !
לחולי צאליק אני ממליצה להחליף את הביסקווטים בתחתית הזו שמורכבת מ6 בצים מפורדות 3 כפות סוכר אינסטנט פודינג שוקולד.
להתחיל להקציף את החלבונים להוסיף בהדרגה את הסוכר, אחכ את אינסטנט פודינג שוקולד ואחכ לקפל את החלמונים.
לשמן תבנית חד פעמית ולאפות בחום של 170 מעלות עד שזה מוכן[רואים בעין]
למרוח ממרח אגוזים ומעל את הקרם שוקו נוגט ומעל את הגנאש .
בתאבון
הנה מס מילים אודות הנוגט באדיבות יעל גרטי
הי יונית,
אפשר להשתמש בפרלינה במקום באבקת נוגט?
תודה,
אבישג