מרגע זה והלאה תשכחו מכל מתכון שיש לכם לעוגת שוקולד 🙂
המתכון הזה שלי , הוא לגמרי המתכון המנצח של עוגת שוקולד ! משוקולד !!
אחרי שעשרות טעמו ואכלו, ואמרו לי שזו העוגה הכי טעימה שאי פעם אכלו.
אמרתי, יונית, הגיע הזמן להעלות אותה לבלוג.
אני כל הזמן אומרת לעצמי , לצלם שלבים ולהעלות, אבל בחטף הזמן הקצר שאני מכינה אותה והיא כבר בתנור, אני כל פעם שוכחת.
ורק כשהיא יפה וקורצת לי, אני נזכרת ששוב לא צילמתי שלבים ! וששוב לא הבאתי בשורה מתוקה לכם קוראים יקרים שלי .
אבל, לא עוד, כי שישי הזה, זכרתי היטב, כי עליי לצלם ובשליחות מושחתת אנוכי חחח [ אמא אם את קוראת את הפוסט ,זה בהומור אעעע].
והנה לפניכם המתכון המושלם !!!
ניתן להכין אותו פרווה ארשום באדום את התחליף.
ובקשה אחרונה, לכו אחרי כל מה שכתוב, אל תשנו כלום. כי זה המתכן המושלם, באחריות 🙂 עשר דק הכנה, 40 דק אפיה וזה שלכם !
חומרים :
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז
200 גרם חמאה / מחמאה /כוס שמן
גביע מעדן שוקולד [איזה שבא לכם דני / מעדן הגולן/ גוי, מה שיש במקרר]/ מעדן אלפרו סויה
כוס קמח תופח.
ציפוי :
200 גרם שוקולד מריר
כוס חלב קוקוס
כף אבקת סוכר.
*** למי שזה יותר מידי שוקולד אתן אופציה נוספת לציפוי בסוף המתכון
אופן ההכנה :
קלי קלות !
להפריד 5 ביצים. לא להרים גבה , ולא להתעצל !!!! כי זה החלק הכי קשה במתכון[WOW עלאק קשה חחח ] כי זה הבסיס למרקם העוגה 🙂
עכשיו אחרי שהבנתם, ולקח לכם בדיוק 40 שניות להפריד . נמשיך 🙂
את הלבן אני מקציפה עם כוס וחצי סוכר. הכוס היא כוס מידה מי שרוצה חד פעמי, אז פעמיים 3/4 כוס חד פעמי.[כל פעם למלא 3/4 כוס ולשפוך ]
לגבי ההקצפה : שימו את החלבונים בקערת המיקסר תנו למיקסר לעבוד דקה ואז בהדרגה הוסיפו את הסוכר. ככה תקבלו קצף תפוח ויפה.
יש תמונות, לא לדאוג 🙂
בזמן שאני מקציפה את החלבונים, אני שמה בקערה 200 גרם חמאה עם 200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז, אני לא רוצה שוקולד רגיל, אני בכוונה מדגישה שאני רוצה
שוקולד עם 60 אחוז קקאו. הפעם אני לא מוותרת לכם, יש בכל סופר וזה הטעם של העוגה 🙂
השוקולד המריר הרגיל הוא 41 אחוז ואני רוצה את הטעם של ה60 אחוז[ תסמכו עליי ] אז אחרי ששמתי את השוקולד והחמאה בקערה אני מכניסה למיקרוגל
למשך 2 דקות .שזה יוצא אני מערבבת טוב טוב
ואז יוצקת מעדן חלב / סויה.
מערבבת כאשר הכל התערבב [ובעצם התקרר ].
אני מוסיפה את 5 החלמונים [הצהוב] ומערבבת טוב
ויוצקת את העיסה לקערת החלבונים
ומערבבת במהירות רגילה חצי דקה.
ואז מוסיפה כוס קמח תופח.
יוצקת לתבנית בקוטר 24 או תבנית עגולה חד פעמי בקוטר 24 . אפשר במלבנית החד פעמי אבל היא תיצא נמוכה קצת קחו בחשבון.
מחממת תנור ל160 מעלות ואופה את העוגה בערך 40 דק עד 50 דק [תלוי בעוצמת התנור של כל אחד]
חשוב מאד לאפות ב160 .[סיכמנו כבר שאתם סומכים עליי, נכון חחחח]
אחרי שהעוגה מוכנה [בודקים עם קיסם ] מצננים אותה קלות.[לא חייב ]
ויוצקים מעליה את הציפוי
אופן הכנת הציפוי: לשים את כל המרכיבים להכניס למיקרו למשך 2 דק, להוציא, לערבב טוב טוב , ולצקת מעל העוגה.
למי שאין חלב קוקוס אפשר שמנת מתוקה. רק בציפוי אני מרשה לכם לשנות חחח
אופציה לציפוי נוסף :
רבע כוס מים , 3 כפות סוכר ,כף קקאו ,כף שוקולית ,חמאה קטנה =100 גרם/ מחמאה
למי שלא רוצה יותר מיידי שוקולדים ושמנת, יכול להכין את האופציה השני לציפוי שהיא המסה של כל הרכיבים בקלחת על אש קטנה עד
שמתקבל מרקם אחיד ויפה.
מקשטים עם תותים, ממתקים , מה שבא לכם, לכן אחרי הלב ותנו דרור למחשבות שלכם.
בהצלחה !
אגב אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שלי אז בואו לאינסטגרם שלי לחיצה קטנה על השם בסגול ואתם שם 🙂 yonit_z
רק מה אזהרה, לא על בטן ריקה 🙂
מה הנפח של הכוס? יש חד פעמי של 180,220,250 ?
תודה
כוס מידה שי
אלופה ?
מדהימה!!!!!!
ואת מקסימה ♡
תודה♡
Ghost plays with truck
watch hidden Ghost plays with truck
https://youtu.be/BnDzkZgQofw
Enjoy to watch this video
and share and subscribe
יונית שלום,
רציתי לדעת כמה זמן יש להקציף את החלבונים?
תודה מראש,
לירון
היי יונית , אפיתי את העוגה המדהימה הזאת לפני חודש ולא נשאר פירור אחרי שעה .. בהחלט עוגת השוקולד המנצחת . רציתי לשאול , אם אפשרי להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב , אני רוצה לאפות לילדים בכתה שמעדיפים שוקולד חלב .
כן אבל תוסיפי כף גדושה קקאו
נראת עוגה אלופה אני מאד רוצה לאפות עכשו ואין לי מעדן, מה אפשר במקום?
שמנת /אשל,שמנת מתוקה חלב קוקוס נס קפה.
היי יונית אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה
כן על כל כוס כפית אבקת אפיה זה החוק
הי
היכן קונים את קורצן הלב הגדול?
והאם כאשר מניחים אותו על התבנית העיסה של העוגה לא נוזלת מהצדדים??
תודה
זה נקרא רינג לב.ואת הרינג עוטפים בנייר אפיה ונייר כסף
היי יונית הכנתי את העוגה והיא מושלמת האם אפשר להכין את אותה עוגה לפסח, ואם כן עם איזה קמח אני משתמשת תודה מראש.
קמח רב תכליתי ללא גלוטן
איפה רגילה או טורבו כוס חד פעמי חם
או קר ???
תודה לך
היי יונית . האם יש תחליף למעדן שוקולד?
מרשם מהמהם עוגה טעימה מאוד אפשר להוריד קצת שוקולד