את המרק הזה אימי למדה מאמא של חבר של אבא שלי.[סיבכתי אותכם אעאע]
לאותה אמא,הייתה מסעדת פועלים בתחנה המרכזית בלוד.מסעדה עם אוכל ביתי.
אבא שאהב לאכול במסעדה בימי הרווקות , ביקש מאמא ללמוד להכין לו את המרק הזה.
ומאז המרק הזה מלווה אותו [ואותי ] בימי החורף הקרים.
מאמא למדתי את הגרסה המקורית…שכוללת השריה של השעועית ובישול בסיר לחץ.
אבל אני מצאתי קיצור דרך. שהתוצאה זהה לגרסה המקורית.ובשליש מהזמן !
אף אחד לא יאמין לכם שהכנתי את זה בפחות מחצי שעה, אבל זה הסוד שלי ושלכם :-)))
[חל איסור מוחלט לגלות לאמא שלי אודות קיצור זה 🙂 תודה מראש !]
היום אני מביאה לכם את המתכון בקיצור דרך. בגרסה צמחונית וכמה טיפים לגרסה בשרית.
שנתחיל?!
חומרים :
שקית שעועית לבנה מבושלת קפואה [אמא סליחה ]
בצל
3-4 עגבניות
4-5 שיני שום.
רסק עגבניות.
מרק עוף, כורכום, כמון, מלח פלפל שחור.סוכר
אופן ההכנה :
להפשיר שעה קודם את השקית במקרר. להוציא סיר גדול ויפה[בכל זאת מרק שעועית !!] לשים שמן בתחתית הסיר לאדות דקה את השועית הקפואה
שהפשרנו במקרר. לקחת בצל ולגרד לתוך הסיר, אח"כ לגרד את העגבניות, ואת השום.[אפשר גם לקצוץ את השום או לגרד את הכל לפני כמו בתמונה ]
להוסיף מים רותחים עד 3/4 סיר בדגש שיש לשים לב שהמים מכסים את השעועית .אחרי ששמנו את המים יש להביא לרתיחה נוספת
ואז לתבלן עם 4 כפות יפות של רסק עגבניות , כפית סוכר. אין מה לחשוש מהסוכר ,התפקיד שלו לרסן את חמיצות הרסק ולאזן טעמים.
כף גדושה אבק מרק עוף פרווה , חצי כפית כורכום, כפית מלח, רבע כפית פלפל , וכף שטוחה של כמון.
לבדוק מידי פעם את התבלון, להוסיף מלח אם צריך. לסגור את הסיר, לבשל על אש קטנה 20 ד
לתת לסיר מנוחה חצי שעה ולהגיש.
רצוי לאכול עם לחם , עריסה , וזיתים שחורים
בגרסה הבשרית אני ממליצה לקנות גרונות של הודו לבשל אותם קודם ולא לזרוק את המים אלא להשתמש במים .
כלומר לאדות את הגרונות שבושלו קודם עם השעועית העגבניות והבצל המגורד והשום הקצוץ, להוסיף את המים שהגרונות בושלו.
להביא לרתיחה, ולתבלן עם רסק עגבניות סוכר מרק עוף כורכום מלח ופלפל!
התהליך הזה זהה גם לבשר מס 8 ואוסבוקו.
אם תשאלו אותי , זה טעים גם בלי בשר /עוף וכד'
ועל מצע אורז……..זה מעדן !!
בהצלחה.
כמה מים בערך?
אני לא מישראל כמה שועית יש בשקית קפואה?
היי יונית ,את המרק הזה אמא שלי היית מכינה ביום של כביסה ,כידוע לא היה מכונת כביסה ,היית שמה את הסיר עם כל המרכיבים על פתיליה ועד שהיית מסיימת את כל הכביסה המרק היה מוכן ובגלל זה קוראים לו ( לפור דנהר סבון ) .חחחח .
אחת התגובות היפות והמרגשות .תודה על השיתוף♡
באמת אחת התגובות המרגשות!
מרק טעים מאוד . מתכון קל להכנה . תודה יונית . אני אוהבת מאוד את האתר שלך
הכנתי היום ויצא מעולה!!!
מתכון ממש קל וטעים 🙂
תודה!
יש אפשרות להמיר את העגבניות בעגבניות מגורדות דק משימורים?
כן ממליצה אם שימורים רק מוטי
היי,
אפשר שעועית משימורים?
בתנאי שהיא ללא רוטב
במידה ואני רוצה להשתמש בשעועית רגילה… כמה זמן צריך להשרות במים?
לילה שלם ולהרתיח בבוקר עם שקית אפיה לשטוף ולסנן.
לא הבנתי אם רוצה להכין עם בשר מה בדיוק עושה האם מטגנת אותו?
אפשר להשתמש בבשר גולש והאם צריך להרתיח אותו לפני?
בלי טיגון ובלי שמן?
האם לא מומלץ לטגן את הבצל קודם?