כאשר הבת הגדולה שלי אוראלי טעמה את הסיר הזה היא אמרה לי יא אמא איזה טעים יצא לך.עשית משהו אחר מה שינת את המתכון שלך ?!צחקתי ואמרתי לה לא מגלה לך זה סוד.
סוד עלאק עוד מעט את תעלי סטורי ותרוצי לספר לכל העולם את המתכון…..
ממתי נהיית קלפטה כזו אני שואלת אותה????
אמא אני חצי מרוקאית אני מזכירה לך…..
איך אני יכולה לשכוח אני אומרת לה. ….ומהר מאד אני מבינה שהילדים שלנו הם בעצם ההשתקפות שלנו.
אם תצליחי לנחש….אני עושה כלים בערב(בשישי אני מבשלת בארוחת שבת הבנות שלי מפנות ומנקות)
אמא….היא גוערת בי.
טוב נו שמתי טראיקי ששינה את כל העלילה….אני נשברת.
יופי מעכשיו תכיני לי תמיד…..עלאק תמיד!בחלומות שלה וגם לא יקרה המצב שאני יחזור על אותו אוכל שוב ושוב.תמיד לגוון תמיד ליצור.
וגם אתם שרגילים להכין צאו מהקופסא תעיזו ותתחילו לחוות טעמים חדשים.
אם אני הצלחתי גם אתם יכולים !
חוץ מזה שהבשר יוצא רך רך….והרוטב המושלם הזה פשוט עושה תאבון לאכול עוד ביס ועוד ביס.תכינו פירה ליד ותגידו לי פשוט תודה ♡
אבל מה אני מגלה לכם?! תכינו לבד ותראו.
חומרים
שלב ראשוני :
קילו וחצי בשר מס 5 חתוך לקוביות
3 עלי דפנה ,2 גזרים,ענף סלרי.
3 פלפל אנגלי 3 עלי דפנה רבע כפית כורכום.
הכנת הסיר והרוטב:
2 סלסלאות פטריות 2 צבעים
3 בצלים פרוסים לפרוסות
מלח, פלפל פפריקה, אבקת מרק בצל, אבקת מרק פטריות
2 שקיות ערמונים בוואקום
אופן ההכנה :
נתח הבשר הוא בשר צלי אני מבקשת מהקצב שיחתוך לי.אתם יכולים לבקש גם מהקצב שאתם קונים ממנו.אל תנסו לעשות את זה בבית זה עבודת הקצב.
את קוביות הבשר אני שוטפת ומכניסה לסיר לחץ עם גזר בצל סלרי פלפל אנגלי ומעט כורכום שמה מעל שמכסה את הבשר ב2 -3 סמ.
אופן השימוש בסיר לחץ הוא כזה.שמים הכל מביאים לרתיחה .ברתיחה סוגרים את הסיר לחץ.שמים על תוכנית הבשר ומבשלים 40 דקות.
אחרי 40 דקות מסננים מוצאים את הבשר ואת המים שומרים בצד כי הם הבסיס לרוטב שלנו.
אם אין לכם סיר לחץ לא להלחץ אלמד שיטה בלי .פשוט באותו הסיר שבו אני מטגנים את הרוטב.תחילה מטגנים את הבשר סוגרים אותו מכל צד.הכוונה עד שהוא חום זהוב מכל צד.ואז מוצאים את נתחי הבשר ומניחים בצד עד שהרוטב מוכן.
היתרון בסיר לחץ זה זה קיצור זמנים וציר מעולה לרוטב.אבל אל דאגה בהמשך אתן פתרון.
הכנת הרוטב:
לטגן 3 בצלים פרוסים עד הזהבה מלאה ואז להוסיף את הפטריות.אני משתמשת בסיר מברזל יצוקה שמקצר פלאים את זמן הטיגון.
הערת ביניים:
ואם כבר אמרתי על הסיר אז אני חייבת לספר לכם שקניתי את הסיר ביינות ביתן לפני חודש.שעולה שליש מחיר ממותג יוקרתי שנמכר בארץ והוא אחד לאחד! עלה לי 250 או 295 אל תתפסו אותי במילה.והסיר הזה הוא חובה בכל בית שיהיה אחד כזה.יש לו חיסרון וזה המשקל הכבד.אבל תקשיבו לי טוב הוא כמו תנור קטן האוכל מתבשל תמיד באופן אחיד.והוא מעולה לתבשילים וקדרות בתנור.לי יש שש סירים כאלה(3 מהמותג היוקרתי ) כבר מהיום שגילתי אותם אני פשוט מאוהבת .סליחה שחפרתי אבל זה מכוונה טובה..
נחזור לעבודה המשך הכנת הרוטב
אחרי שהפטריות מראות סימני התכווצות זה הזמן לתבלון
שמים חצי כוס טריאקי כף פפריקה כף אבקת מרק בצל כף אבקת מרק פטריות כפית מלח וחצי כפית פלפל גרוס. לערבב את התבלינים עם הבצל והשמן.לשפוך 3 וחצי כוסות מי ציר ולהביא לרתיחה.ברתיחה להוסיף את קוביות הבשר והערמונים.ולבשל את הסיר שעה על אש קטנה.
במידה ולא היה לכם סיר לחץ פשוט תקנו שקית תיבול לציר בקר או תיבולית של קנור.תמיסו את זה עם 3 וחצי כוסות מים רותחים.וזה יהיה הציר שלכם.אבל זמן הבישול שלכם מרגע הכנסת הבשר יהיה שעתיים וחצי על הגז .או שאפשר להכניס לתנור לשעתייםכאשר השעתיים מתחלקות ל2 סוגי חום.שעה ראשונה 200 מעלות שעה שנייה 180 יוצא חמאה!
בהצלחה ♡♡♡♡
לכל מי ששאל אותי באינסטגרם שבוע שעבר הנה התמונה של הסיר ככה הוא נראה.
וואי נראה מעולה!
אפשר להחליף בבשר מס' 6?
יצא רך?
כן
אין לי סיר לחץ. צריך קודם לסגירת הבשר לבשל בציר? או שישר מבשלים הכל יחד?
חג שמח
איזה ערמונים יש לאכילה ויש כאלו לקלייה?
קלופים בוואקום
אפשר עם בשר 8
ואפשר להכין יום מראש ?
אם שמתי רק כ 800 גרם בשר, האם בהכנת הרוטב יש להשים רק כחצי מהנוזל והתבלינים?
רצוי
זה יכול להצליח גם עם עוף ?
בטח !
הי יונית, אם אני רוצה להכניס ניוקי לסיר, מה צריך להוסיף?
הי אם אני עושה את זה בתנור גם צריך את כל כמות הציר הזאת ?
מה עם הירקות ששמת ססיר לחץ?
במידה ואין ביר לחץ האם לבשל את הבשר לפני?
והאם הבישול לא פוגע בערמונים ובפטריות ועושה אותם מושי?
מה לגבי הגזר והסלרי וכל השאר שהיו עם הבשר?גם נכנסים לבישול ארוך?
אכן אין לי סיר לחץ
מה עושים עם הגזר והסלרי
היי,
רציתי לשאול במידה ואין לי עלי דפנה האם חייב בכל זאת לשים עלי דפנה או שניתן לשים סוג אחר של עלים או לא לשים בכלל ?
וואווו הכנתי המתכון יצא סוף הדרך ממש תודה רבה!!
מה ניתן לשים במקום טריאקי
יונית יקרה,
הכנתי לפני כחודש, יצא מעדן.
שאלה לי: יש לי "צלעות טרי בלי עצם". ילך במתכון הזה? אותו אופן הכנה – סיר לחץ וכו'?
מעדן.
יצא מושלם
יצא ממש מדהים!
עשיתי כמות כפולה והכל חוסל.
תודה רבה
היי יונית, נראה נפלא!שתי שאלות:
1. רוצה להכין לפסח, רק שאנחנו לא משתמשים בתבלינים מלבד מלח, פלפל ופפריקה. נראה לך שיהיה מספיק טעים? ברור לי שלא כמו הדבר האמיתי, לכן שואלת "מספיק טעים". אעשיר עם יותר בצל ופטריות.
2. קניתי כבר נתח צלי שלם, מבלי שראיתי את המתכון, בדרך כלל נוהגת לשלוק ואז לפרוס או לחתוך ולהשתמש בציר ולהכין את שאר התבשיל. האם לדעתך יתאים גם פה?
תודה רבה, מחכה לתגובתך❤️
האם ניתן להכין את הסיר אם אין לי סיר לחץ? לא אוהבת את הטיבןלית
המתכון הזה מושלם והוא הפך למתכון הצלי הקבוע אצלנו בבית.
תודה על זה