אין פעם אחת שאני לא מעלה את התמונה של הקובה דלעת שלי לאינסטגרם ואין ביקוש למתכון.
ואח"כ הביקוש ממשיך בפייסבוק כי באינסטגרם אני מעלה תמיד לפני .וכל פעם אני מצטערת מחדש שלא צילמתי שלבים ונתתי לאנשים מתכון.
וכל פעם שאני מכינה קובה דלעת ורוצה להעלות מתכון אני אומרת לעצמי אבל את לא עיראקית.
את עושה קובה דלעת מהראש שלך.מהטעמים והטכניקות שלמדת פה ושם וככה אני מתחבטת עם עצמי ושוב לא מצלמת ושוב בקשות….ואז אמרתי לעצמי.
יונית מי שמבשל את האוכל שלך מתחבר לטעמים שלך למה שלא תפנקי במתכון?אז את לא המקור.הכי חשוב שזה טעים !
וזה אכן טעים,אין אחד שלא אכל /טעם ולא אמר אליפות.
אני לא טעמתי מעולם קובה דלעת מקורית אצל כורדיה או עיראקית אבל אני יודעת שבאוכל אין חוקים הגבול הוא השמיים.
רק באוכל של אמא שלי יש חוקים חחחחחח yyyyyy אם אני משנה גרם אחד או תבלין אחד.ישר הבנות שלי אומרות לא טעים.אבל אתם יודעים למה?כי זיכרון ילדות אי אפשר לשכוח הטעם בפה והבנות שלי עשו מספיק שבתות אצל סבתא רחל בכדי לשכוח את הטעמים.
טוב מה אני חופרת בחייאת?יש מלא עבודה??
מתחילים!
מעטפת:
2 כוסות סולת +כף סולת
חצי כפית מלח
כפית שמן
כוס מים (אותה כוס שהשתמשנו לסולת)
מילוי:
2 בצלים
חצי קילו בשר מס 2 טחון גס
מלח,פלפל,פפריקה,כורכום,בהרט עיראקי.
מרק
2 בצלים
2 ענפי סלרי קצוצים כולל הענפים
קילו קוביות דלעת חתוכות
קופסא עגבניות חתוכות
רסק קטן.
מים.
מלח פלפל פפריקה וטיפה סוכר מרק עוף.
אופן ההכנה :
את הקובות אני ממליצה להכין יום אחד בשקט.להכפיל את הכמות ולהכין בקופסא ולהקפיא.ולזרוק למרק וזה מוכן לכם תמיד חצי שעה 40 דקות.
אם מכינים הכל מהקובות כולל המרק לוקח בערך שעה ורבע עד שהסיר מוכן.
תחילה קלפו את הבצלים.
2 מהם קצצו קטן שימו 2 כפות שמן על מחבת ותתחילו להזהיב .
בזמן הזה שהם על הגז אני חותכת את הבצל לרבעים קטנים שמה בסיר ומתחילה להזהיב.
כן מחבת וסיר על הגז לא לפחד אנחנו רוצים לחסוך בזמן 🙂
את הבצל במחבת אני רוצה להביא להזהבה וזהו.ברגע שהוא מזהיב אני מוסיפה אותו לבשר החי.שמה כפית גדושה מלח חצי כפית פלפל שחור כפית בהרט עיראקי כפית פפרעקה ורבע כפית כורעום וכפית שמן ומערבבת הכל לעיסה אחידה.
למי שקשה שתעשה כל שלב בהתחלה יקח לה שעה וחצי או טיפה יותר אבל יהיה לה סיר מהאגדות.
חותכים את הסלרי ומוסיפים לסיר המרק ומטגנים ביחד עם הבצל.אם הבצל במרק התחיל להזהיב זה הזמן להוסיף את קופסאת העגבניות.אני מאד ממליצה על הקופסא הזו עגבניות מאיטליה תברכו אותי אחרי שתלמדו להשתמש בה.
אני מערבבת וממשיכה להוסיף את קופסאת הרסק העגבניות ואת התבלינים.כף פפריקה כף מלח כף אבקת מרק חצי 3/4 כפית פלפל וכפית סוכר לאיזון חמיצות הרסק והעגבניות. מערבבת הכל היטב ומוסיפה מים עד 3/4 מגובה הסיר.סיר למרק כן ?! ? ומביאה לרתיחה.אפשר לשפוך מקומקום מים או מתמי 4.ואפשר מהברז.
כאשר הכל רותח יש קצף זה הזמן לנקות אותו.ועדיין לא מכניסים את הדלעת?
עכשיו תשאלו למה?כי דלעת מתבשלת מהר ואם אנחנו נשים את הדלעת ועד שנסיים לקבב את הקובות מה יקרה?כאשר נכניס את הקובות הדלעת כבר תיהינ רכה ועוד בישול של הקובות היא תיהיה כווץ.
אז את כל הקובות והדלעת אני מוסיפה יחד ומבשלת חצי שעה.
אם אתם הכנתם מראש קובות אז לזרוק אותם ואת הדלעת ולבשל חצי שעה את הסיר:-)
אופן הכנת הקובה :
לשים את כל מרכיבי הבצק ומכסים בשקית עשר דק.
למה?לתת לסולת לספוח את המים ולהפוך אותה לבצק קל ונוח לעבודה.חובה מנוחה עשר דק בתוך שקית!
אני הבשר אני מחלקת ל20 כדורים.
את הבצק גםמחלקים אבל לא לשכוח אחרי עשר דק מנוחה.
והיידה להתחיל לגלגל.פותחים כל חתיכת בצק.לוקחים כדור עוטפים וסוגרים.
מים זה סוד הקסם 🙂
כאשר נשאר לכם 5 קובות אחרונות לגלגל תעצרו.ותכניסו את קוביות הדלעת לסיר.
גמרתם לגלגל את הקובות.כל הכבוד.קחו כף ותפנו לכל קובה מקום בסיר ותזרקו.אחרי שכל הקובות נכנסו מעכשיו חצי שעה בישול על אש קטנה.
לערבב מידי פעם בעדינות של ידבק לתחתית.
בהצלחה♡♡♡♡
היי יונית אם אני רוצה להכין נאמר 250 גרם בשר בקר מה משתנה מבחינת המרכיבים?
כמות המילוי קטנה
הכנתי את הקובה פעם ראשונה בחיי וגם אכלתי פעם ראשונה …. מה אני אגיד תבורכי בשפע ברכות יברכו ידייך איזה שלמותתתתתתת
יונית אהלן
אני עיראקית בת 43 רגילה כמובן לקובות של אמא שלי ומכינה בעצמי
המתכון נקאה מעולה אנסה אותו בהקדם
בכלל כל הבלוג שלך מקסים !!!
מורגש כל כך שהכל נעשה באהבה עצומה ונתינה ללר גבול
את מהממת !!!
ליהיא עמיר
מחכה לשמוע איך יצאאאאאאאא
שלום
רציתי לדעת כוס סולת את מתכוונת לכוס חד פעמית?
תודה
מכינה את המתכון שלך כבר פעם רביעית ואף פעם לא מאכזב
מתכון מושלם!!
היי
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בג'ריש במקום בסולת?
לא במקום אלא לשלב חצי חצי
היי יונית ניסיתי הרבה מתכונים של קובה
עד שמצאתי את המתכון שלך הכנתי אותו פעם ראשונה ויצא טעיםם
אבל שבאים לאכול את הקובה המעטפת מתפרקת מן הקציצה זה עדיין טעים אבל אני רוצה ךדעת מה
עשיתי לא טוב שזה קרה כך שפעם הבאה יצא יותר טוב
תודה
למה את לא מטגנת את הבשר לפני??
תודה יונית!! הכנו את זה אתמול בלילה. יצא פשוט פיצוץ. בעלי 2 אחים שלי ואני טרפנו את כל הסיר!!
הכנתי את הקובה יצא כל כך טעים רק מה – כל העטיפה של הסולת התפרקה מהבשר בזמן הבישול. למה זה קורה? הרטבתי את הסולת יותר מדי? פחות מדי?
היי,
אני אוהבת לשים לימון במרק קובה, במקרה של המתכון הזה מתי וכמה לימון אצטרך להוסיף?
עוד דבר, האם יכולה לוותר על העגבניות?
תודה ❤️
הרסק והעגבניות מעניקות חמיצות לדעתי מיותר לימין הוסיפי בסוף הרתיחה רבע כוס
היה מצוין, היה קשה להכין את המעטפת עצמה. תודה.
עיניין של זמן .עם הזמן המיומנות תגיע וזה יהיה קל יותר
היי יונית, ראשית אני רוצה להחמיא לך על מתכונים מעולים תמידדד
אני מכינה קובה באופן קבוע
בפעמיים האחרונות הכנתי לפי המתכון שלך, הבצק היה נוח לעבודה ומעולה והקובה יצאה טעימה מאוד, הבעיה היא שהמעטפת נפתחת ומתפרקת מהקציצה , למה זה קורה?
היא רכה מידי תוסיפי עוד קצת סולת עד שתקבלי בצק חזק. כל סולת שונה וסופחת מים אחרת
מרק סוף הדרך ואני עיראקית וכל שבוע פעמיים קובה פעם ראשונה ניסיתי את המתכון שלך ויצא טעים ממש
הכנתי היום ויצא מושששששששששלם ברמות
פעם ראשונה בחיי מכינה
תודה רבה יונית
מתכון מדויק יצא אליפות ! תבורכי
הי יונית,
המתכון מעולה!!! קיבלתי מלא מחמאות מבוכרים אורגינל 😉
פעם ראשונה שהכנתי יצא מעולה, פעם שניה המילוי נשאר קציצה והמעטפת נשארה שלמה אבל לא התחברה עם הבשר (כאילו נשאר אויר בין הקציצה למעטפת)
עשיתי משהו לא נכון??
הבשר פשוט התכווץ בבישול הכל בסדר
כל כך תודה יונית מדהימה ויקרה , על מלא מתכונים מדוייקים ומוצלחים להפליא שפשוט הופכים אותי לבשלנית על אמת
באהבה}{ זה זכות
הי הכנתי אתמול יצא מצוין טעים בצורה בלתי רגילה
אבל המעטפת מתנתקת מהבשר כשבאים לאכול ראיתי שרשמו לך מס בנות ולא ענית להם את יודעת להגיד מה לא נעשה טוב שאדע לפעם הבאה
תודה מראש
מה הכוונה המעטפת מתנתקת? אם שמים בשר חי אז מה שוקרה בזמן הבישול הבצק מצטמק ואז זה לא דבוק כמו שזה היה בהתחלה. אם לא לא רוצה את זה אז תטגני את הבצל ואחכ את הבשר ותתבלני.בהצלחה
היי יונית…אם הקפאתי את הקובות לא הבנתי…קודם להכניס אותן למרק ? ואחרי כמה זמן להכניס את הדלעת? אודה לעזרתך.
קובה קפואה ישר זורקים למרק רותח ומבשלים עוד 4 דקות תוספת
הפכת אותי מאשכנזיית געפילטע פיש, למלכת המטבח! פתאום מגלגלת קובות, בעלי נגנב! תודה לך
ישששששששששששש לכבוד לי ♡
האם אפשר להוסיף בטטה וגזר
בנחלט
מתכון מושלם!!! המרק יוצא נדיר !
אני בת 25 לא מהמנוסות באוכל ובעלי כבר אמר שזה הקובה הכי טוב שאכלללל (יש לציין שאמא שלו מרוקאית בשלנית מעולה) אז ככה שהוא כנראה באמת אהב.
עוקבת אחרייך גם באינסטגרם את מדהימה כיף לצפות בך ורואים שהאוכל שלך טעים אפילו מבלי לטעום! ♥️
בעלך זכה האישה ננדרת ומקסימה כמוך….כל הכבוד♡
תשמעי יונית – פעם ראשונה עשיתי את בקובה..
הרעיון עם השקית – מדהים!
יצא מעולה.
תודה רבה.
יונית, אני מכינה את הקובה כבר כמה פעמים לפי המתכון שלך, פשוט אליפות!!!! טעים ביותר! תודה רבה!
אליפות!!! פעם ראשונה אחרי מספר לא מבוטל של קובות מזעזעות יצא לי מדהים!!!! הסיר נטרף באותו רגע!!!! אלופה!!!!!!
היי יונית ,
רציתי לדעת האם אפשר להוסיף את הקובות לסיר ישר מההקפאה , או שצריך להפשיר אותן קודם?
היי יונית הכוונה שלך לכוס חד פעמית בבצק ?
היי האם אפשר להשתמש בדלורית במקום דלעת?
היי יונית הכנתי את מרק הרובה דלעת שלך פעם ראשונה ויצא טעים מאוד קיבלתי הרבה מחמאות. גם הכנתי את רולדת כדורי שוקולד. טעים מאוד. תבורכי על מתכונים טעימים
היי יונית,
עושה נון סטופ את המתכונים שלך והכל יוצא תמיד מוצלח וטעים בטירוף.
לעניין הקובות, עשיתי הכל בדיוק כמו במתכון אבל הקובות התפרקו לגמרי בזמן הבישול. יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה? שאלמד להבא.
תודה
היי יונית, הכנתי את המתכון של קובה דלעת ויצא מדהים, אני אהבתי ואני לא אוכלת בכלל מרקים, אהבתי הכול, העירקי שלי אהב מאוד, הילדים הזמינו לשבוע הבא קובה סלק… באופן אישי, הורדתי את הבהרט, כי אני לא מתה עליו ועדיין יצא ממש טעים.
תודה… שבוע הבא.. קובה סלק
מדהים קל ופשוט יצא ליגה אלופה אין עלייך
יצא פשוט מעולה
את באמת מלכת המטבח!
מתכון מעולה, הכנתי טבעוני אבל מאוד עזר לי. תודה לך!
אם אני מכינה את המרק יום קודם, בלי הקובה, האם אני יכולה לשים את הדלעת או גם למחרת שאני שמה את הקובה?
וואו וואו וואו!
פשוט מתכון מושלם!
בעלי ביקש קובה כמו של אמא שלו..
ואני אשכנזיה טהורה שמעולם לא אכלה קובה.
ויונית צוקרמן אחת , תודה!
וואווו!
הכנתי בדיוק כמו המתכון וזה פשוט מושלם!!
כל אחד אכל 2 צלחות
אין עלייך יונית באמת מלכת המטבח!
חייבת לציין שאני חייהההההה על המתכונים שלך , כל הזמן שאני מכינה שוב ושוב מתכון אני צועקת בבית ״ בהחלטטטטטטט מלכת המטבח ״ שרופהההההה על האוכל שלך מלכה אמיתית ?
פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעדן !!!
רק דבר קטן , שהכנתי את הבצק לאחר ה10 דק הוא יצא דביקי נורא האטבתי ידין אבל זה הצריך ממני להוסיף עוד שכבה של סולת וזה יצא נורא עבה
טיפ להבא:)?
תתאים פה תוספת גזר? מחפשת איך להעשיר את המרק בירקות..
הכנתי את הקובה בפעם ראשונה שלי.
המתכון מדוייק להפליא
יצא לי טעים מאד
המשפחה אהבה
תודה רבה
היי יונית, המתכון נראה מעולה ממש.
על איזה עוצמת אש את מבשלת את המרק?
היי יונית
איזה בשר זה מס 2 והאם חייב בשר מס' 2?
פחות מבינה במספרים של בשרים
אבל שקונים בסופר בשר טחון זה אותו בשר?
אמאלה ואבאלה!!!!
עכדיו הכנתי את זה לערב שבת!!
מתכון משגעעעעע טעים