טוב את העוגה הזו אתם חייבים להכין !
היא ספוגית ,דחוסה אבל דחיסות של כייף בפה שלא תבלבלו פה ?הטעם שלה עשיר טוב נו הפיסטוק והשקדים עושים את שלהם. השילוב של העוגה עם הקרם שמנת וריבת פירות היער פשוט גורם לכם להתענג על כל ביס.
הבת שלי הגדולה היא הבעייתית במשפחה לא אוכלת כל דבר ולכל דבר יש לה דעה.(כמו אמא שלה בקיצור)
היום היא חזרה מבה"ס אכלה את העוגה…והתלהבה כל כך .שאיך שפתחתי את הדלת של הבית ונכנסתי הבייתה הדבר הראשון שהיא אמרה "אמא יצאה לה עוגה נהדרת אכלתי לך ראיתי שצילמת את העוגה כבר??????
ואם היא אומרת טעים זה עמחיה ממש ככה!
ואתם חייבים להכין!חוץ מזה היא מה זה קלה להכנה,ואף אחד לא יאמין לכם שהכנתם בבית לבד???
רק אני ?
אז יאללללה מתחילים?!
חומרים :
בסיס :
200 גרם חמאה
100 גרם (כוס חד פעמי) פיסטוקים טחונים+50 גרם שקדים טחונים(חצי כוס שקדים טחונים)
100גרם אבקת סוכר(שקית)
שליש כוס (60 גרם) קמח
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
6 חלבונים ביצה l
קרם שמנת:
2 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
תמצית וניל
כף פודינג וניל
שמנת חמוצה רצוי 27 אחוז
ריבת פירות יער:
שקית של פירות יער קפואה של סנספורט
כפית גרידת לימון,2 כפות סוכר,רבע כוס מיץ תפוזים.
אופן ההכנה;
קודם מחממים תנור ל- 200 מעלות כי ההכנת הבסיס לוקחת 5 דק וזה בדיוק הזמן שהתנור מתחמם .
שמים בסיר קטן 200 גרם חמאה ומחממים על להבה קטנה עד המסה. ממשיכים לבשל את החמאה על אש קטנטנה עד שהיא מקבלת צבע דבש בהיר. לוקח לצבע להשתנות בערך 4-5 דק לערבב כל הזמן ולהשגיח !
מצננים.
מנפים לקערה בינונית אבקת סוכר, קמח, ואבקת פיסטוקים.
בקערה נוספת טורפים בעזרת מטרפה ידנית או מזלג את החלבונים עד קבלת מרקם רך ונוזלי (לא קצף), הערבוב זה דקה שתיים. מוזגים את החלבונים לתערובת היבשים תוך כדי טריפה. מערבבים בעדינות., מערבבים ומוזגים בהזלפה איטית ותוך כדי ערבול את החמאה המומסת (מוודאים שאינה חמה), מקפלים את החמאה לבלילה עד קבלת תערובת אחידה.
זה יוצא עיסה נוזלית! זה בסדר לא לדאוג תיצא לכם עוגה מושלמת!
לוקחים רינג או תבנית בקוטר 24 משמנים בחמאה את הדפנות. יוצקים את המסה לרינג/תבנית .
מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים 20 דקות ומצננים.
אופן הכנת ריבת פירות יער:
בסיר שמים את תכולת השקית של פירות היער של סנספורט מוסיפים לזה 2 כפות סוכר טובות וגרדת לימון ורבע כוס מיץ תפוזים רצוי טרי.לא חובה .מומלץ.ומבשלים עד להסמכה.(בערך 10 דק)
מקררים היטב
קרם שמנת;
תחילה מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והפודינג וניל והתמצית כאשר יש קצף יציב מוסיפים שמנת חמוצה מערבלים עוד חצי דקה וזהו זה מוכן.
מורחים מהקרם על העגה או מזלפים כמומי. ושופכים מעל את ריבת פירות היער.
מקשטים עם מה שבא לכם.
ויש לכם עוגה קלה להכנה ,טעימה,שונה,שכל ביס זה חגיגה.
בהצלחה
שלום יונית
..את פשוט מיישמת את הקלישאה שלעולם לא מאוחר מידי ..
גם בגילי בעשור השביעי.. תענוג לי לראות, לשמוע ללמוד ולהכין את המתכונים שהנך מעלה..
תבורכי
סופ"ש מהנה
ברוריה
ריגשת אותי….תודה על נמילים היפות והמשמחות.
לכבוד לי