כן קראתם נכון !אוזני המן בעשר דק,בלי הרבה ליכלוך,הבצק מגיע מרודד,לשו לכם וכל מה שאתם צריכים לעשות זה להפשיר,לקרוץ,לקפל ל3 ויש לכם אוזן המן פריכה טעימה והכי חשוב קלה להכנה.
לבצק הזה קוראים בצק פריך של מעדנות.
אתם בטח תוהים איך מוכן אצלי?אז אולי אתחיל מהתחלה.
אחותי מלכה עשתה בית חם בשבוע של פורים.היא ביקשה ממני שאכין לה בצק.
אמרתי לה שאין לי זמן שתלך לסופר תקנה בצק פריך מתוק ותעשה איתו.
תקשיבו היא כל כך התלהבה מהקלות שבסיום הערב היא שלחה לי צלחת.
וואלה הופתעתי זה היה לי טעים.
שאמרתי יונה תני מתכון קל לאלו שלא תמיד הולך להם עם בצק.
הבצק לא נפתח הוא מרודד ואם תעשו חישוב חמאה עולה 8 שקל לאוזני ההמן צריך 2 וקמח וחלמונים.
בקיצור גם כלכלית משתלם!
אז חאלס חפירות קנו בצק עלים תקרצו עיגול או פרח עגול.
שימו איזה מלית שאתם אוהבים.
חממו תנור ל170 מעלות.
אפיה עד התחלה של הזהבה.
פדרו בנדיבות אבקת סוכר
והופ.יש לכם אוזני המן ?
הצעות למילוי:
קוקוס פלוס ריבת תות.
שוקולד השחר
נוטלה
ממרח תמרים עם אגוזים טחונים וקינמון.
ממרח חלבה ופיסטוק טחון.
בקיצור מה שאוהבים.להניח קצת במרכז העיגול.
לסגור.
להדק טוב לפני האפיה עם אצבעות רטובות את הקצוות.
וזהו.